Wat meenemen naar Kroatië

dooradmin

Wat meenemen naar Kroatië

We hebben allemaal onze eigen regels en trucs als het gaat om verpakken. We geven u echter enkele ideeën over wat u moet meenemen en wat u in Kroatië moet dragen.

Kroatië heeft vier seizoenen en drie verschillende klimaten: mediterraan klimaat langs de kust, bergklimaat op de ruige bergen en een landklimaat in het binnenland.

Dit betekent dat als u Kroatië bezoekt tijdens de zomer, de meerderheid van uw kleding licht moet zijn. Desalniettemin komen een windjack en een lange broek en legging altijd van pas. Neem voor de rest een paar korte broeken en tops die je kunt mixen en matchen, of een paar casual zomerse jurken. Vergeet je strandkleding niet, zwemkleding en dekmantels, waterschoenen, zonnebrillen en microfiber handdoeken. Een paar sandalen en een paar wandelschoenen zijn ook een must.

Wat de rest betreft, vergeet je fototoestellen (met veel extra batterijen) niet; waterdichte telefoon tas; adapters en converters (Kroatië gebruikt 220V, 50 Hz frequentie en type C & F-pluggen. Beide zijn soortgelijke pluggen met twee ronde tanden met 19 mm tussen de twee); en andere kleine dingen die je onmisbaar vindt in Kroatië.

Hier is ons volledige bericht over wat te brengen en wat te dragen in Kroatië.

Reizen naar Kroatië vanuit overal in Europa is vrij eenvoudig. Van april tot september hebben veel luchtvaartmaatschappijen directe vluchten vanuit heel Europa naar alle grote Kroatische steden. Daarnaast zijn Split en Zagreb het hele jaar door per vliegtuig verbonden met de rest van Europa. Voor de gedetailleerde informatie over vluchtschema’s naar Kroatië, raadpleeg de website van Skyscanner.

We hebben onlangs ook ontdekt dat Scottt een goedkoop vluchtprogramma heeft. Ze zoeken in principe naar fouten van luchtvaartmaatschappijen of opzettelijk geweldige deals en sturen deze naar u op. We hebben het zelf niet gebruikt, maar het lijkt het proberen waard (ze hebben ook een gratis plan).

Je kunt ook met de bus vanuit andere Europese steden naar Kroatië reizen. Busroosters zijn een beetje moeilijker te zoeken omdat er veel verschillende busbedrijven zijn die de service uitvoeren. Als u echter met de bus wilt reizen, raden wij u ten zeerste aan de GetByBus-website te gebruiken om intercitybussen in Kroatië en daarbuiten te controleren en te boeken.

Je kunt ook met een lokaal busstation inchecken zodra je op de bestemming bent en je kunt er fysiek naartoe lopen. Informatie ontvangen via de telefoon of e-mail kan onpraktisch en duur zijn (ja, ze gebruiken nog steeds geautomatiseerde telefoonmachines waardoor je voor altijd kunt wachten en je een fortuin kunt vragen om te wachten!).

Ontdek hier meer:

Zagreb busstation
Split busstation
Zadar busstation
De treinverbinding met en rond Kroatië is vrij beperkt en we raden je over het algemeen niet aan om per trein naar Kroatië te reizen. Als u echter echt moet, kunt u meer informatie vinden op de website van Croatian Railways.

Onze favoriete manier om door Europa te reizen, en ook naar Kroatië, is met de auto. Of het nu uw eigen auto of een huurauto is, het is de gemakkelijkste manier om door Europa te reizen.

Verplaatsingen in Kroatië

De beste manier om door Kroatië te reizen is met de auto. Kroatië is een klein land met geweldige wegen en veel leuke dorpjes die absoluut een omweg waard zijn. De enige manier om het land echt te ontdekken, is met de auto te reizen. We hebben een volledige post geschreven over het rijden in Kroatië en over een autoverhuur in Kroatië.

Een andere uitstekende manier om door Kroatië te reizen, is met de bus. Bussen zijn modern, snel, betaalbaar en frequent. De enige plaatsen die we niet zouden aanraden om met de bus te reizen, zijn op de eilanden en in Istrië. Voor de rest, als je om wat voor reden dan ook niet met de auto kunt reizen, spring dan in de bus en geniet van de rit. Gebruik GetByBus om lijnen, schema’s te bekijken en om uw busticket te boeken.

Veerboten zijn nog steeds de meest populaire en soms de enige manier om de eilanden te bereiken. De belangrijkste veerboothavens zijn Rijeka, Zadar en Split, maar veerboten vertrekken ook vanuit kleinere kustplaatsen zoals Brsecine, Makarska, Drvenik, Orebic, Ploce en Prapratno.

Openbaar vervoer in de grotere steden kost ongeveer 2 € per rit. Taxi’s zijn over het algemeen duur (behalve in Zagreb en Rijeka), maar sinds Uber in 2015 de markt betrad, begon de rit van de taxi steeds betaalbaarder te worden. UberX is beschikbaar in de meeste populaire toeristische steden zoals Zagreb, Split, Rovinj, Dubrovnik, Zadar, enz. Uber is verreweg de goedkoopste taxi-optie in Kroatië. Uber past echter zijn prijzen ook dynamisch aan de vraag aan, en de prijzen stijgen over het algemeen tijdens het belangrijkste toeristenseizoen.

 

Tags: Appartement te koop Spanje  –  bewakingscamera – Durlet zetels –  coworking robe de mariee

Over de auteur

admin administrator