Toeristische registratie

dooradmin

Toeristische registratie

Alle toeristen die in Kroatië verblijven, moeten worden geregistreerd bij een plaatselijke VVV. En niet-EU-burgers worden ook automatisch geregistreerd bij de politie.

Dit is de reden waarom u bij het inchecken bij een hotel, privé-accommodatie of camping wordt gevraagd om uw paspoort of een identiteitskaart te tonen (en vaak vertrekt u tot de volgende ochtend).

Voedsel

Kroatische gerechten: 20 traditionele Kroatische gerechten Kroatië Reisgids
Kroatische gerechten: 20 traditionele Kroatische gerechten Kroatië Reisgids

We houden van eten in Kroatië. Het is gevarieerd, vers, lokaal en smakelijk. Op het vasteland van Kroatië eten mensen veel vlees, terwijl een dieet in kustgebieden sterk gebaseerd is op vis en andere zeevruchten.

Als reiziger kunt u ook een valse veronderstelling maken op basis van een voedselaanbieding in toeristische restaurants langs de kust. Een van de meest populaire berichten op onze blog is onze post over onmisbare Kroatische gerechten. Zorg ervoor dat u het leest zodat u geen enkele lokale specialiteit mist.

We geven ook een paar tips over waar je lokaal, lekker en goedkoop kunt eten in Kroatië.

En mis onze ultieme lijst met beste eetgelegenheden in Kroatië niet. Istrische restaurants staan ​​het hoogst op deze lijst.

Drinken

Het kraanwater is veilig om te drinken in Kroatië. Als u echter toch liever een fles water drinkt, houd er dan rekening mee dat flessenwater hier extreem duur is. Een fles met 1,5 liter natuurlijk water kost bijvoorbeeld ongeveer 6 Kn in een supermarkt, drie keer duurder dan in Italië.

De wettelijk toegestane alcoholleeftijd in Kroatië is 18. Onder alcoholische dranken zijn wijnen, bier en sterke drank erg populair in Kroatië.

Drinken vindt meestal plaats in café-bars, waar elke soort drank wordt geserveerd, van koffie en thee tot wijn, bier en alcoholische dranken. Cafés werken de hele dag, openen zo vroeg als 06.00 uur en sluiten meestal rond middernacht. Nachtclubs, pubs en enkele bars werken tot 04.00 uur.

Lokale wijnen zijn goed. In de laatste twee decennia liepen veel kleine familiebedrijven de weg met goede kwaliteitswijnen gemaakt van inheemse druivensoorten, zoals Malvazija, een droge witte wijn geproduceerd in Istrië, of Plavac Mali, een rode variëteit die de wijngaarden van Zuid-Dalmatië domineert.

Kroaten drinken ook veel bier, maar je zult nauwelijks een opwindende keuze aan bieren hier in Kroatië vinden (niet meer het geval, de ambachtelijke bierscene in Kroatië is nu super spannend!). De meest populaire in de massa geproduceerde lokale bieren zijn Karlovacko en Ozujsko, beide licht pils. De afgelopen jaren zijn veel microbrouwerijen begonnen met het op de markt brengen van een aantrekkelijker ambachtelijk bier, zoals San Servolo, Nova Runda of Zmajska pivovara.

Geesten zijn erg populair in Kroatië, en ze komen met een verscheidenheid aan smaken. Hier heten ze rakija. De basis wordt meestal geproduceerd van druiven (Loza genaamd), maar dan zijn ze gearomatiseerd met verschillende ingrediënten. De meest populaire zijn travarica (kruidenbrandewijn), medica (honingbrandewijn), orahovaca (walnootbrandewijn), visnja (cherybrandewijn), mirta (mirtebrandewijn) en rogac (johannesbrandewijn)

 

Tags: Appartement te koop Spanje  –

 

Over de auteur

admin administrator