Reisverzekering

dooradmin

Reisverzekering

Een reisverzekering dekt allerlei situaties als er iets misgaat: van bagage verlies, annulering van de reis, tot medische hulp.

Als u een EU-burger bent, dekt uw Europese medische verzekeringskaart uw medische basisbehoeften en medische noodhulp. Het omvat echter geen noodtransport naar uw eigen land.

Niet-EU-burgers worden geadviseerd om met hun ambassades na te gaan voor welk niveau van medische zorg ze in Kroatië zijn gedekt, omdat het sterk afhankelijk is van bilaterale en wederzijdse overeenstemming tussen de landen.

Voor andere schade, zoals verlies van documenten en bagage, verlies van bezittingen en annulering van uw reis, moet u absoluut een reisverzekering afsluiten. Er zijn veel reisverzekeringsmaatschappijen die verschillende verzekeringsopties en -pakketten aanbieden. U kunt al uw opties vergelijken met een website zoals Travel Insurance Review.

We raden aan een reisverzekering te kopen bij WorldNomads.com. Het is beschikbaar voor mensen uit 140 landen en is ontworpen voor avontuurlijke reizigers. En het heeft betrekking op medische apparatuur in het buitenland, evacuatie, bagage en een scala aan avontuurlijke sporten en activiteiten. U kunt online kopen en claimen, zelfs nadat u van huis bent gegaan.

Rondleidingen en activiteiten

Kroatië biedt veel activiteiten voor alle leeftijden, en het hele jaar door. Het land is rijk aan geschiedenis, natuurlijke schoonheid, historische steden, prachtige architectuur, ongerepte stranden en ruige bergen.

Foodies zullen genieten van het verkennen van restaurants in Kroatië, met name in Istrië, Zagreb, Dubrovnik en Split. Kroatië produceert een aantal van ’s werelds beste extra vierge olijfoliën (als je je afvraagt ​​waarom je erom moet geven, lees dan Tom Mueller’s boek Extra maagdelijkheid: de sublieme en schandalige wereld van olijfolie). Er zijn veel plaatsen waar je kunt gaan voor een olijfolieproeverij en leren hoe je het echte personeel kunt onderscheiden van de rotzooi. Een bezoek aan een wijnmakerij is een must als je in Kroatië bent, vooral in Istrië.

Tisno op het eiland Murter, Novalja op het eiland Pag, en de stad Hvar bieden 24 uur feesten voor jong en rusteloos.

Liefhebbers van buitenlucht zullen dol zijn op Omis, Paklenica en Cicarija. Ze bieden allemaal een eindeloze keuze aan avonturen om van te genieten.

We hebben een volledig bericht geschreven over dingen om te doen in Kroatië. U kunt ook de website Get Your Guide raadplegen voor een volledige lijst met tours en activiteiten in Kroatië.

Routes

We worden vaak gevraagd om een ​​voorgestelde route voor Kroatië voor te stellen of te herzien. Dus hier zijn enkele dingen om rekening mee te houden bij het plannen van uw Kroatische route.

Hoewel het land relatief klein is, is het lang (van Umag in het noordwesten tot Dubrovnik in het zuiden is er meer dan 700 km), en het is niet zo snel om van noord of west naar het zuiden te reizen.

Als u van plan bent om minder dan een week naar Kroatië te gaan, raden we u ten zeerste aan één bestemming op te halen en u eraan te houden. Doe dagtochten vanaf daar, maar doe niet alsof je het hele land in minder dan een week bezoekt. Ook moet u in juli en augustus rekening houden met mogelijke files, verkeersopstoppingen en wachtrijen voor veerboten.

Als je een week of tien dagen verblijft, kun je enkele hoogtepunten bezoeken, zoals Zagreb, Plitvice, Split en Dubrovnik.

 

Tags: Appartement te koop Spanje  –

Over de auteur

admin administrator