Kroatië reisbestemmingen

Kroatië reisbestemmingen

Een van de meest voorkomende vragen die we krijgen is waar te gaan in Kroatië. Veel bezoekers die voor de eerste keer naar Kroatië reizen, hebben de neiging om de belangrijkste toeristische steden en attracties te bezoeken, zoals Zagreb, Split, Plitvice, Hvar en Dubrovnik. Kroatië is echter vol met verborgen juweeltjes, charmante kustplaatsen, prachtige natuurgebieden en prachtige stranden.

Waar naartoe te gaan is sterk afhankelijk van een type reiziger, dingen die je in Kroatië wilt doen, tijd die je in Kroatië wilt doorbrengen en je budget.

We hebben uitgebreide reisgidsen geschreven over de volgende bestemmingen in Kroatië:

Split Reisgids
Dubrovnik Reisgids
Zagreb Reisgids
Plitvice Lakes Reisgids
Hvar Island Reisgids
Rovinj Reisgids
Porec Reisgids
Rabac Reisgids
Pula Reisgids
Brac Island Reisgids
Peljesac Peninsula Reisgids
Regio Dalmatië Reisgids
Dubrovnik Region Reisgids
Istrië Reisgids
nationale parken

Met een oppervlakte van iets meer dan 56.000 m2 is Kroatië eerder een klein land. Vanwege zijn geografische ligging, geomorfologische en ecologische omstandigheden, evenals zijn klimaat, is Kroatië qua biodiversiteit een van de rijkste landen van Europa.

De natuur hier is goddelijk: van de Adriatische zee, hoog oprijzende bergen, tot vlaktes van Slavonië, en glooiende heuvels van Istrië en Zagorje.

Het land heeft acht nationale parken, tien natuurparken en twee strikte reservaten. Bijna 10% van het grondgebied van het land is beschermd. Nationale parken van Kornati, Brijuni en Mljet bevinden zich op de eilanden en worden gekenmerkt door een rijk leven in de zee. De nationale parken Risnjak, Noord-Velebit en Paklenica beslaan een bergachtig gebied. Ze hebben allemaal interessante kalkstenen rotsen, weiden en uitgestrekte bossen.

De Plitvice-meren, het meest bezochte nationale park van Kroatië, evenals het nationaal park Krka, zijn beide beroemd om hun meren, beken, stroomversnellingen en watervallen.

Werelderfgoedlocaties van de Unesco

Kroatië heeft geen gebrek aan culturele en historische sites. Zelfs tien van hen haalden de Unesco World Heritage Sites-lijst.

Deze sites omvatten de Euphrasiusbasiliek in Porec, de Sint-Jacobuskathedraal in Sibenik, Trogir, het paleis van Diocletianus in Split, het oude centrum van Dubrovnik, Stari grad-vliegtuigen op het eiland Hvar, de Plitvicemeren, de Venetiaanse verdedigingswerken uit de 16e en 17e eeuw in Zadar en Sibenik, Stećci Middeleeuwse grafstenen begraafplaatsen in Cista Provo en Konavle, en oude en oeroude beukenbossen in de nationale parken Paklenica en Noord-Velebit.

Met uitzondering van de Plitvicemeren liggen alle andere bezienswaardigheden langs de kust. Hier is onze lijst met 7 Unesco-werelderfgoederen in Kroatië die u niet mag missen.

Tags: Appartement te koop Spanje  – robe de mariee –  coworking – Durlet zetels –  Dj trouwfeest

Over de auteur

Tom Cosyns Seobureau.be administrator