Accommodaties

Accommodaties

We worden vaak gevraagd naar het beste type accommodatie in Kroatië. Om deze reden hebben we een volledige post geschreven over verschillende soorten accommodatie in Kroatië, met alle voor- en nadelen voor elk van hen.

Kroatië biedt een verscheidenheid aan accommodaties om uit te kiezen: hotels, hostels, appartementen, villaverhuur en campings. Welke voor u de juiste is, hangt sterk af van uw manier van reizen en uw budget.

Kroatië wordt vooral gezien als een viersterrenbestemming voor gezinnen. Sommige bestemmingen zijn echter exclusiever dan andere. Dit geldt met name voor Dubrovnik, Hvar, en gedeeltelijk voor Rovinj.

We hebben uitgebreide handleidingen over accommodatie op de volgende bestemmingen in Kroatië geschreven:

Waar te verblijven in Split
Accommodatie in Zagreb
Waar te verblijven in Rovinj
Waar te verblijven in Porec
Accommodatie in Plitvicemeren
Hotels in Kroatië

Een goede keuze aan 5-sterren hotels vindt u in Zagreb, Dubrovnik, Rovinj en Losinj. All-inclusive resorts zijn niet populair in Kroatië, hoewel sommige hotels een all-inclusive formule bieden. All-inclusive Kroatië verwijst meestal naar een volpension maaltijdplan met onbeperkt geselecteerde drankjes tijdens de maaltijd. Veel hotels in Kroatië bieden een maaltijdplan op basis van halfpension en een diner is vaak goedkoop als het wordt gekocht als onderdeel van een kamerprijs.

Booking.com is verreweg de meest populaire website voor het browsen en boeken van hotels in Kroatië. Ze bieden de grootste keuze aan eigenschappen en hebben het meest flexibele reserveringsbeleid. U kunt ook de officiële website van het hotel bekijken. Soms bieden hotels speciale aanbiedingen die alleen via hun website beschikbaar zijn.

Lees ons volledige bericht over hotels in Kroatië.

Appartementen in Kroatië

Veel Kroaten huren appartementen voor toeristen. Appartementen zijn een goed alternatief voor hotels. Ze zijn goedkoper, bieden meer ruimte en zijn voorzien van een volledig uitgeruste keuken. Huurappartementen moeten, net als hotels, worden gelicentieerd en een officiële sterrenclassificatie krijgen. De meest populaire websites voor appartementverhuur in Kroatië zijn Booking.com, HomeAway en AirBnB.

Hier is ons volledige bericht over appartementen in Kroatië als je verder wilt lezen.

Villa’s in Kroatië

Een ander populair en opkomend type accommodatie is villaverhuur. Deze villa’s liggen grotendeels buiten de grote toeristische resorts en bieden rust en veel privacy. Trouwens, villa’s hebben een zwembad waar u de hele dag kunt ontspannen.

We hebben onze eigen villa te huur in Istrië – bekijk het!

Of lees onze volledige post over villa’s in Kroatië.

campings

Kroatië is ook een zeer populaire campingbestemming. Er zijn veel campings langs de kust, en slechts een paar van hen op het vasteland van Kroatië. Populaire campings in Kroatië zijn Lanterna in Porec, Valkanela in Vrsar, Polari in Rovinj, Park Umag en Zaton in Nin in de buurt van Zadar. De beste plaats om jezelf bekend te maken met Kroatische campings is Camping.hr, een officiële website van de Kroatische campingbond.

Het rijden

Veel van onze lezers reiken ons uit met een vraag over autorijden in Kroatië, wegconditie en veiligheid op wegen in Kroatië. Kroatische wegen zijn in een zeer goede staat, met een nieuwe snelweg met meerdere rijstroken die Zagreb verbindt met het noorden en Rijeka met Ploce in het zuiden naar het noordwesten.

Tol is van toepassing op alle autosnelwegen met meerdere rijstroken genoemd met de letter A, evenals op sommige bruggen (bijv. De Krk-brug), tunnels (bijvoorbeeld de Uckatunnel tussen Rijeka en Istrië), enz. Een eenmalige vergoeding van Zagreb naar Split ( ca. 400 km) kost 181 Kn (25 € / 26,5 $) *.

Naast autosnelwegen kunt u ook op tolvrije rijkswegen reizen. Deze wegen zijn ook in goede staat, maar met een enkele rijstrook voor elke richting, en sommige van hen, met name een kustweg D1, zijn bochtig.

Tags: Appartement te koop Spanje  –

Over de auteur

Tom Cosyns Seobureau.be administrator