Fietstochten door Kroatië

Fietstochten door Kroatië

Fietstochten door Kroatië

Fietsen is een hele populaire bezigheid onder de meeste mensen. Het leukste van fietsen door Kroatië is dat je alle plaatsen heel goed kunt bezichtigen. Zo kun je bijvoorbeeld stoppen bij een restaurant wanneer je wilt, of je kunt lekker door uitgestrekte natuurgebieden heen zonder dat je hoeft te stoppen. Een fietskaart is daarbij heel erg handig. Het zorgt ervoor dat je jouw tocht soepel kunt laten verlopen. Wil jij een leuk en avontuurlijke reis maken? En is Kroatië het land waar jij van houdt? Dan is dit artikel iets voor jou!

Waarom fietsen door Kroatië?

Kroatië heeft een grote variatie aan gebieden. Zo kun je er voor kiezen om door bergachtig gebied te gaan fietsen of door gebieden die plat zijn. Bedrijven zoals Bibliotrek hebben bijvoorbeeld kaarten waar je een goede fietstocht kunt plannen. Dit is handig om te weten omdat je je eigen behoeften en fysieke mogelijkheden kunt aanpassen aan het gebied. Stel je voor dat je bijvoorbeeld van jezelf weet dat je nog niet zo een geoefende fietser bent, dan kun je er voor kiezen om op het platteland te gaan fietsen. Daarnaast kun je in de omgeving van je bestemming ook kijken of er wellicht fietstochten worden georganiseerd. Bij veel reisorganisaties is het tegenwoordig zelfs mogelijk om een Nederlands sprekend gezelschap te zoeken. Dit is fijn omdat je dan beter in staat bent om met elkaar te communiceren.

Fiets door Dalmatië

Er zijn een aantal mooie plekken in Kroatië waar je met je fiets doorheen kunt gaan. Dalmatië is een goed voorbeeld. Het is een bergachtig gebied vol met verschillende wijngaarden. Daarnaast zijn er ook hele mooie stranden met blauw water als je nog even snel een duik zou willen nemen.

Let op je veiligheid!

Ondanks dat de meeste mensen in België wel ervaren fietsers zijn, is het goed om je bewust te zijn dat je in een ander land bent. In Kroatië regels en de cultuur in het verkeer zijn vaak toch weer net even anders dan in het eigen land. Zo moet iedere fiets in Kroatië een rode reflector aan de achterkant hebben. Zorg er daarom dus voor dat je goed informeert over de regels van fietsen in Kroatië.

Over de auteur

Tom Cosyns Seobureau.be administrator